07.10.2011

Alimentație: Uleiurile comestibile

Bună fetelor,
Astăzi vom aborda un subiect care ne privește pe toate și anume alimentația.
Și vom dezbate tema uleiului. De ce? Pentru ca am observat că a fost cel mai controversat în ultima vreme datorita conținutului său de acizi grași saturați.
După cum zicea și profa mea care preda tehnologie și control în industria fabricării uleiului, uleiul este foarte bun atâta timp cât știi sa îl folosești. Pentru ca un produs est degeaba foarte bun dacă utilizatorul nu îl folosește cum trebuie.
Ce ar trebui să știm despre ulei:
-Pentru a avea un termen de utilizare cât mai mare trebuie păstrat la 20 grade Celsius și la întuneric;
-Pentru salate este mult mai bine ca amestecul condimentelor si al uleiului să se facă separat.Adică 2 linguri ulei, jumatate de lingură de zeamă de lămâie, sare și piper. Le amestecați si apoi le puneți peste salată. Astfel salata va avea o altă savoare, iar uleiul nu va mai avea atât de multă grăsime;
-Pentru prăjirea în tigaie, utilizarea uleiului nu este recomandat să se folosească mai mult de 3 prăjeli, iar dacă la suprafața lui apar colorații brune sau negre trebuie aruncat. Iar prăjirea nu va trebui să dureze mai mult de 5 minute.

Cam asta a fost pentru astăzi.
Sper că v-a plăcut.
Pe curând ai pupici:*:*:*


Pentru orice opinie sau intrebare vă astept in sectiunea disqus.

Toxic cupcake giveaway

Buna fetelor,
Va puteți inscrie la un nou giveaway -Aici-

Disqus for kisstyna